Bilgilendirme - Tatil Dönüşü Dikkat Edilmesi Gerekenler!

Bilgilendirme - Tatil Dönüşü Dikkat Edilmesi Gerekenler!
Bayram tatili sebebi ile çoğumuz bu süreci memleketimizde ailemiz ile geçirmek istiyoruz. Tatil için eve giderken yollardaki kalabalığı ve trafiği gördük. Uzun yolda araç kullanmak yorucu olduğu gibi trafiğin olması da canımızı sıkmıyor değil. Bu yüzden uzun yolda araba kullanmanın püf noktaları bilmek isteyeceğiniz şeyler arasında diye düşündük.

Yola Çıkmadan Önce Dikkat Etmeniz Gerekenler/ Uzun yolda araba kullanmanın püf noktaları

- Emniyet kemeri hayat kurtarır! Kısa ya da uzun fark etmez tüm yolculuklarınızda emniyet kemerinizi takmalısınız.

- Uykunuzu almadan yola çıkmayın. Zira bu sizin, sevdiklerinizin ve trafikte ki diğer insanların güvenliklerini tehlikeye atar. Bu nedenle uykusuz bir şekilde sürüş yapmamalısınız.Sürüş anında uykunuz gelirse aracınızı uygun bir yere çekip kısa bir uyku çekebilirsiniz.

- Uzun yola çıkmadan önce araç muayenesi ve araç sigortası gibi detaylara göz atmalısınız. Eğer tarihleri geçmişse sigortalarınızı yenilemelisiniz. 2-3 saatte bir mola vererek ihtiyaçlarınızı gidermelisiniz. Bu durum araç kullanırken dikkatinizi toplayabilmeniz konusunda da yardımcı olur.

- Son olarak keyifli bir yolculuk geçirmek istiyorsanız önceden bir playlist hazırlamanızı öneririz.

İlginizi Çekebilir
  • Yazın Vazgeçilmezleri - Antalya
    Antalya, tarihi ve doğal güzellikleri, harika plajları ve lezzetli yemekleri ile her yıl milyonlarca turist tarafından ziyaret edilen bir turistik şehir. Buraya gelip görebileceğiniz o kadar çok şey var ki, zamanınızı en iyi şekilde değerlendirmeniz için burada size baz...
  • Yazın Vazgeçilmezleri - Alanya
    Alanya, Türkiye'nin güney sahilinde yer alan turistik bir şehirdir. Muhteşem plajları, doğal güzellikleri ve tarihi yapıları ile her yıl milyonlarca turist tarafından ziyaret edilmektedir.
  • Yazın Vazgeçilmezleri - Çeşme
    Bir yaz tatili için tercih edebileceğiniz en özel yerlerden biri olan Çeşme, doğal güzellikleri, tarihi yapıları, plajları ve lezzetleriyle sizi büyüleyecek. İzmir'in batısında yer alan bu şirin ilçe, tarihi dokusu ve eşsiz manzarası ile tatilinizi unutulmaz kılacak.
  • Bilgilendirme - 2024 Trafik Cezaları Ne Kadar
    Yeni yıl ile beraber sürücüler 2024 trafik cezaları ne kadar gibi sorgulamalar yapmakta. Fiyatları her yıl değişebilen para cezaları gereği sürücülerin güncel rakamlardan haberdar olması önem kazanıyor.
  • Bilgilendirme - Kaza tespit tutanağı e-Devlet'ten oluşturulabilecek
    e-Devlet mobil uygulaması üzerinden artık trafik kazalarının ardından tutanak oluşturmak daha kolay hale geldi. Sürücüler, matbu evraka gerek kalmadan cep telefonlarından tutanak oluşturabilecek.
Whatsapp Telefon